Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Károlyi Ildikó

A tárgyalkotás során tudatosan, részben mégis ösztönösen kísérletezik az anyaggal, formákkal, felületekkel. Célja a szépség megragadása. A folyamat során intuitív módon kutatja a harmóniát, keresi a szépet. A kezei között születő tárgyak a kereső-kutató-szemlélődő ember belső útjának lenyomatai.
Csaknem négy éve alkot Suttogógömböket, tapintható univerzumokat, melyekkel megpróbálja felidézni az emberek kezdeti agyaghasználatát. A tárgyak szinte kérik, hogy vegyék kézbe őket, gömbölyűen ergonomikusak, sokoldalúan mutatják be az anyagban rejlő egyedülálló dekorációs lehetőségeket.
A tudatos formaválasztás hátterében a japán ensō három dimenzióba való átültetésének izgalma rejlik, ugyanakkor a gömbök felelevenítenek más, ősi és univerzális szimbólumokat is: utalnak a teljességre, egységre, védelemre és nőiségre, számos egyéb misztikus vonatkozás mellett.
Textúráit elsősorban a természet és formái ihlették, olyan felületeket vagy akár teljes gömböket alkot, melyeken ezek az inspirációk tükröződnek. A raku technika nagyszerűen egészíti ki az ősi, elemi formát, így kiszámíthatatlanul egyedi, természettel harmonizáló tárgyak születnek, melyek a modern, letisztult forma- és színvilágú belső terekben valamint konzervatívabb eleganciával berendezett környezetben egyaránt megtalálják és megállják helyüket.
A Suttogógömbökben tovább él a hagyomány, mégis valami teljesen új születik általuk.
Rendezés: